Er is een ongeval gebeurd bij jullie op het werk. Wat nu?
De arbeidsinspectie heeft jullie gevraagd om zo genoemde gedifferentieerde aanpak ongevalsonderzoek (GAO), of hoewel zelf een onderzoek te starten.
Wij gaan jullie hierin begeleiden, om binnen de gestelde termijn van 10 dagen het onderzoek volledig af te ronden.
Kortom als je de GAO laat maken door 4AllSafety verhoogt je de kans dat de NLA de “onderzoeksanalyse” eerder voldoende zal vinden. Dit voorkomt uitgebreider onderzoek en mogelijke negatieve gevolgen zoals een boete of het (gedeeltelijk) stil leggen van het bedrijf.
Moet ik me zorgen maken als ik een ongevalsmelding maak bij de NLA?
De melding moet je altijd maken anders kan het als nalatigheid worden gezien.
Het onderzoek dat je doet richt zich niet op het aanwijzen van schuldigen, maar op het identificeren, evalueren en implementeren van maatregelen voor een zo veilig mogelijke werkomgeving (bron NLA). Er bestaat altijd de kans op een boete, maar de NLA zal een uitgebreide GAO meenemen in de (hoogte) boete oplegging.
Waarom kiest de arbeidsinspectie voor het opstellen van een GAO?
Sinds 1 oktober 2020 hanteert de Arbeidsinspectie de Gedifferentieerde Aanpak Ongevalsonderzoek (GAO), dat vanaf 1 januari 2023 als standaardprocedure geldt.
Uit onderzoek van de NLA blijkt dat als bedrijven verantwoordelijk is om het onderzoek te doen dat bedrijven meer veiligheidsbesef krijgen , wat direct zorgt voor minder stilstand.
Wil je een onafhankelijk bedrijfsongevallenonderzoek?
Wij bieden onafhankelijk onderzoek naar bedrijfsongevallen, zelfs als deze niet gemeld zijn bij de Nederlandse Arbeidsinspectie.
Ons team van experts identificeert grondig de oorzaken en biedt preventieve aanbevelingen voor een veiligere werkomgeving.
Neem contact met ons op voor professionele en vertrouwelijke dienstverlening.
Bij 4AllSafety streven we naar veiligere werkplekken en een betere toekomst.